Вітаю Вас Гость | RSS

Освіта Оржиччини

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 119
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Січень » 30 » Районний конкурс "Учитель року - 2012"
10:28
Районний конкурс "Учитель року - 2012"
    Доброю традицією стала участь педагогів району у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року». Цей конкурс – підсумок професійної майстерності вчителя, демонстрація його найкращих умінь,  новий етап на шляху до підняття вчительського авторитету серед колег та учнів, можливість проявити свої здібності. Конкурс «Учитель року» - це  свято великої, щедрої, доброї вчительської душі, свято творчості вчителя.
   Він підвищує статус педагогічної професії, стимулює діяльність учителя до поповнення свого досвіду, допомагає визначити кращих майстрів своєї справи.
Звання  «Учитель року - 2012» виборювали учителі у номінаціях: "Українська мова та література", "Іноземна мова" (англійська), "Фізична культура".  У конкурсі взяли участь сім вчителів. Це вчителі Оржицької (Дука А.Г., Журавський В.І.), Новооржицької (Онекієць Г.О.), Староіржавецької (Тищенко Л.В.), Яблунівської (Звірковський М.Г.) , Куйбишевської (Скрипка В.А.), Великоселецької (Степаненко Т.О.) загальноосвітніх навчальних закладів. Серед учасників конкурсу - педагоги із солідним стажем та вагомими здобутками,  і зовсім молоді вчителі.

Учасники конкурсу "Учитель року - 2012"
 
 Організаційно-методичне забезпечення і проведення районного конкурсу покладалося на районний методичний кабінет. Було затверджено оргкомітет та склад компетентного  журі.
    Протягом 12-16 січня  проходив перший тур районного етапу конкурсу на базі Лазірківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.О.Підпалого - змагалися вчителі іноземної мови Дука А.Г. та Звірковський М.Г.. Вчителі української мови та літератури Онекієць Г.О., Тищенко Л.В. та Степаненко Т.О.  проводили уроки в Оржицькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім.. І.Я.Франка.  На базі Денисівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім.В.В.Лесевича  свою майстерність продемонстрували вчителі фізичної культури Журавський В.І. та Скрипка В.А.
     Педагогічний та учнівський колективи шкіл на чолі з директорами Копотуном П.В. (Лазірківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Кравченком О.М. (Оржицька ЗОШ І-ІІІ ст.), Пасішніченком В.М.(Денисівська ЗОШ І-ІІІ ст.) створили належні умови для проведення першого туру конкурсу. Першим випробуванням для конкурсантів став урок, адже урок – це не лише години в розкладі, а й мистецтво спілкування.
    З перших хвилин між учнями і вчителями склалися теплі взаємовідносини. До  проведення конкурсних уроків учасники підійшли творчо і відповідально. Кажуть, що справжня педагогіка починається тоді, коли уболіваєш за учнів, як за рідних дітей, коли шукаєш відповіді на нелегкі запитання: Як викоренити дитячу байдужість і пасивність на уроці? Як учительське „треба” перетворити в учнівське „хочу”? Як виплекати в дитини совість, щоб жила вона з людьми і для людей, а не лише сама для себе?
    Успіх уроку залежить в значній мірі від підготовки до нього учителя. Учитель прагне знайти своє зернятко на кожному уроці, тільки тоді він зможе зібрати хороший урожай. Це дуже нелегка справа. Але всі конкурсанти довели, що вони є справжніми педагогами, що вони можуть збирати хороші врожаї. Найбільшу кількість балів за проведений урок отримали Дука А.Г. – вчитель англійської мови, Степаненко Т.О. та Онекієць Г.О. – учителі української мови та літератури.
    17 грудня на базі районного методичного кабінету проходив ІІ тур конкурсу «Учитель року - 2012». З привітанням  до конкурсантів звернулись Пищида В.Г. – заступник голови адміністрації та Стасенко Н.І. – начальник відділу освіти.  
     На цьому етапі конкурсу учасники  виконували контрольну письмову роботу, яка включала в себе завдання з методики викладання предмета, знання фахового матеріалу та питання на загальну ерудицію.
   Завершальним етапом була презентація власного досвіду, його практичне значення,  основна ідея, інновації в організації навчально-виховного процесу. Найкраще з цим завданням справились вчителі  Дука А.Г.  та Онекієць Г.О.   
    Оцінювання відбувалося після кожного конкурсу. При цьому враховувався рівень педагогічної майстерності, ерудиція, культура спілкування учасників, творчий підхід до використання сучасних педагогічних інноваційних технологій. На високому естетичному та методичному рівні були оформлені всі конкурсні матеріали учителів-конкурсантів.
    За рішенням журі конкурсу звання "Учитель року - 2012” виборола учитель англійської мови Оржицької ЗОШ І-ІІІ ст. Дука А.Г.,  яка набрала найбільшу кількість балів.

Переможець конкурсу "Учитель року - 2012"

     Вона була нагороджена цінним подарунком – пилососом. Всі інші фіналісти теж отримали подарунки та квіти. Спонсорами конкурсу виступили райком профспілки працівників освіти та приватний підприємець Савченко О.М.
     Завершився конкурс „Учитель року – 2012”.  Хоч переможець конкурсу один, але не було переможених, бо  участь у конкурсі – це вже особисте досягнення кожного, свідчення вчительської неординарності та високого рівня фахової підготовки.  Тож, нехай оптимізм ніколи не покидає вас, а посіяні зерна мудрості дають рясні сходи. Нехай у ваших серцях завжди панують добро, ніжність і любов!





Переглядів: 1677 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz